Papiersoorten

 

Alle papiersoorten die je kunt kiezen zijn van mooie kwaliteit.

Het verschil is vaak persoonlijk en zit 'm in de finesse.

 

Papiersoorten Letterpress


Letterpress enkele kaarten >  500 grams Old MIll


Een mooie stevige papiersoort met een mooi lichte structuur aan beide zijden. Heel mat papier, waardoor de inkten mooi uitkomen. Door de dikte van ca. 1 mm kunnen de randen van de kaarten ook een kleurtje krijgen. Dit papier is alleen geschikt voor enkele letterpress kaarten.

Meerprijs: nee

Kleur: off white papier, lichte structuur

Folie: ja

 


Letterpress gevouwen kaarten >  Gebroken wit 300 grams


Een mooie stijve papiersoort met aan één zijde een mooi lichte structuur en aan de andere zijde wat gladder. Heel mat papier, waardoor de inkten mooi uitkomen. De idnruk van letterpress of een preeg komt hier heel mooi op uit. Dit papier is geschikt voor gevouwen letterpress kaarten.

Meerprijs: nee

Kleur: off white papier, eenzijdige lichte structuur

Folie: ja

 

 

Hieronder vind je de papiersoorten die geschikt zijn voor print en voor folie kaarten (geen reliëf).
 


1. Zijdeglans


Een mooie stevige papiersoort met een lichte glans aan de buitenzijde en iets matter aan de binnenzijde. Indien er veel kleur op de kaart wordt gebruikt zorgt de inkt voor een mooi accent. Aanrader voor dubbele kaarten, ook mogelijk bij enkele kaarten maar vinden wij niet stevig genoeg.

Meerprijs: nee

Kleur: off white, glad papier

Folie: ja

Stansen: ja, mooi resultaat

 


2. Zijdeglans extra dik


Speciaal voor enkele kaarten hebben een extra dik papiersoort. Zeer geschikt voor enkele kaarten omdat het een mooi kartongevoel geeft. Niet geschikt voor dubbele kaarten omdat het te dik is om de ril aan te brengen.

Meerprijs: ja, bij elk kaartje kan je met de prijscalculator de prijs direct berekenen bij jouw gewenste oplage.

Kleur: niet spierwit, meer offwhite

Folie: ja, mooi strak resultaat

Stansen: ja, mooi strak resultaat

 


3. Klassiek


Dit klassiek papier is gebroken wit en iets "gevlokt". Vaak wordt dit papiersoort omschreven als Oud Hollands. Dit papier is een mat papier. Het past in principe bij elke kaart, geschilderde ontwerpen komen extra prachtig uit op dit papier. 

Meerprijs: ja, bij elk kaartje kan je met de prijscalculator de prijs direct berekenen bij jouw gewenste oplage.

Kleur: off white met wolkstructuur

Folie: nee

Stansen: ja, mooi resultaat

 


4. Cotton feel stevig


Een prachtig papiersoort met een opdikkend karakter met een fijne, open structuur. Door deze structuur kan je in kleurvlakken soms wat witte spikkels door de bedrukking heen zien, wat bij dit papiersoort hoort. Heeft je ontwerp aan een zijde een volle bedrukking en aan de andere een witte achtergrond dan kan het voorkomen dat de kleur hierop afgeeft. Het is geschikt voor enkele en dubbele kaarten. Ook geschikt voor folie op de kaart!

Meerprijs: ja, bij elk kaartje kan je met de prijscalculator de prijs direct berekenen bij jouw gewenste oplage.

Kleur: mooi wit

Folie: ja, redelijk strak resultaat

Stansen: ja

 

 

Welk papiersoort moet ik gebruiken?

Kleuren hebben een ander effect per papiersoort en ook op het beeldscherm zijn kleuren moeilijk te beoordelen. Wil je echt weten welke papiersoort het mooiste bij jullie kaart past? Vraag dan een proefdruk aan op het door jullie gekozen papiersoort! Dan heb je het beste beeld en kom je niet voor verrassingen te staan!

Let op: proefdrukken zijn enkele kaarten die meer handling ondervinden dan een oplage en daardoor gevoeliger zijn voor beschadigingen op bijvoorbeeld de vouwrand. De kaartjes die jullie als oplage ontvangen, zullen altijd zorgvuldig verpakt en verstuurd worden. Heb je vragen over de door jouw ontvangen proefdruk, dan kan je ons altijd bellen voor advies.